Olga Rote

Olga Rote is advocaat sinds 1989 en werkte tot 2000 met veel plezier bij De Brauw Blackstone Westbroek op de secties ondernemingsrecht, familierecht, en arbeidsrecht. Daarna heeft zij haar eigen boutique kantoor opgezet. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de arbeids- en ontslagpraktijk. Olga is daarbij actief in alle facetten van het arbeidsrecht: arbeidsconflicten, reorganisaties, collectieve ontslagzaken en medezeggenschapskwesties. Ook werkt zij vaak op het snijvlak van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht, zoals in het kader van overnames, overgang van onderneming en ondernemingsraden. Olga heeft ook ervaring als interim bedrijfsjurist bij onder andere Schiphol en KLM.

Olga is sinds 2008 MfN-registermediator en heeft jarenlange ervaring als mediator in arbeidsmediations zowel op het gebied van klassieke arbeidsconflicten als bij conflicten binnen een bestuur, in een team of tussen aandeelhouders. Ook treedt zij regelmatig op als legal family mediator.

Olga is lid van de specialisatieverenigingen Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland en geeft webinars en cursussen over arbeidsrecht, mediation en onderhandelen. Zij publiceert over arbeidsrechtelijke onderwerpen. Olga is toezichthouder bij Stichting de Haardstee. De Haardstee begeleidt mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking.